03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Ražotāju cenu līmenis jūnijā pieaudzis par 0,5 %
Ražotāju cenu līmenis jūnijā pieaudzis par 0,5 %
Autors: NRA.lv / 21. jūlijs 2011, 19:40
Šā gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, nedaudz samazinājies ražotāju cenu kāpums – mēneša laikā tās augušas par 0,5%, bet, salīdzinot ar pērnā gada jūniju – par 7,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.


Ražotāju cenas jūnijā pieauga vietējā tirgū realizētajai produkcijai (par 1,2%), bet samazinājās eksportētajai produkcijai (par 0,5%). Ietekmīgākie cenu pieaugumi bija vērojami elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 2,6%), pārtikas produktu ražošanā (par 0,9%), nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā (par 1,6%). Savukārt lielākā pazeminošā ietekme bija cenu kritumam metālu ražošanā (par 2,2%) un atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē (par 2,9%), raksta NRA.lv.

Ražotāju cenas rūpniecībā 2011.gada jūnijā, salīdzinot ar iepriekšējā gada jūniju, palielinājās par 7,3%. Vietējā tirgū realizētās produkcijas cenas gada laikā pieauga par 8,9%, bet eksportētajai produkcijai – par 5,2%.

Lielākā paaugstinošā ietekme bija cenu pārmaiņām pārtikas produktu ražošanā (par 12,6%), elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 8,4%), metālu ražošanā (par 11,3%), ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā (par 33,3%), koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā (par 3,5%).


Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats